28 Ekim 2015 Çarşamba

IMEI Tamiri

 IMEI Tamiri

MAUI Meta Yöntemi
Bu anlatımdaki yöntem ile yüklenen IMEI, ROM yüklemesiyle silinmez yani kalıcıdır.

Eğer programda bağlantı problemi veya aygıt yöneticisinde sarı ünlem işareti görürseniz @inferno1905 ardaşımızın alttaki mesajındaki gibi yaparak sorunu düzeltebilirsiniz

Alıntı:Aygıt yöneticisine girdiğimde lenovo vcom usb driverin üzerinde sarı ünlem işareti vardı. ben de sürücü güncelleştir diyip bilgisayarımda tara, bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesine tıklayıp ordan uyumlu donanımları göster tikini kaldırıp mtk preload drivera dönüştürdüm ve sorun haloldu

Bu linkten MAUI Meta programını indirin

Bu linkten BLPG (Modem) dosyasını indirin (xiaomi.eu_multi_hermes_5.9.11_v7-5.0 numaralı ROM'dan çıkarılmıştır, diğer sürümlerde hata verebilir.)

- Telefonu kapatın.
- MAUI Meta 3G programını açın.
- Ayarlar sekmesinde Connect Smart Phone Into A Meta Mode bölümüne tıklayın. (Bazen Smart Phone Legacy USB Auto Detection bölümüne de tıklamak gerekebilir olmazsa o şekilde deneyin) 
Reconnect butonuna tıklayın.
- Kapalı haldeki telefonu bilgisayara bağlayın.
- Yaklaşık 1 dk kadar sonra program telefonunuzu algılayacak (İlk seferde driverin yeni olmasından dolayı algılamayabilir birkaç kez deneyin)
- Get Version yazan ufak bir pencere açılacak onu kapatın
- Alttaki resimde 1 ile işaretli yerde Get Version yazıyor olacak oraya tıklayıp IMEI Download'ı seçelim karşımıza resimdeki gibi ufak bir pencere çıkacak



- Yukarıdaki resimde 2 ile  işaretli yere tıklayın ve size verdiğim Modem dosyalarından BLPG ile başlayan dosyayı gösterin.
- Gelen uyarıya tamam deyin
- SIM_1 kısmına ilk IMEI numaranızın 14 hanesini yazın 15. haneyi kendisi atayacaktır
- SIM_2 kısmına ikinci IMEI numaranızın 14 hanesini yazın 15. haneyi kendisi atayacaktır, eğer tek hat kullanacaksanız burayı boş bırakın veya her iki bölüme de aynı IMEI numarasını yazın.
Download to flash butonuna tıklayın ve işlem bitmiştir.

Videolu Anlatım (Teşekkürler @Netscout)

1 yorum:

Birşeyler söyle